Svinekød i marinade med hvidløg og soya

2965

4 pers.

Danmark

 

500 g magert svinekød

2½ dl. ris

1 tsk. salt

1 ds. majs - ca. 300g

l løg

Smør eller margarine til stegning

Evt. kinesisk soya

125g frosne ærter

 

Marinade:

¾ dl. soya

1 fed hvidløg

½ tsk. peber

 

Bland soyasauce med finthakket hvidløg og peber. Skær kødet i små terninger, bland dem i marinaden, og lad det stå ca. 1 døgn på et koldt sted.

 

Skær det pillede løg i terninger og svits dem få mi­nutter i fedtstof i en gryde. Hæld risene i samt 3 dl., vand og l tsk. salt. Lad det koge 10 min., hvorefter majs, uden væde, blandes i.

 

Brun kødterningerne i smør eller margarine på panden, drys med salt og hæld evt. lidt kinesisk soya over.

 

Bland ærterne i risblandingen og varm dem igennem. Hæld blandingen på et varmt fad. Laven fordybning i midten og hæld kødet heri.

 

En grøn salat bestående udelukkende af salatblade passer fint hertil.